Raamdecoratie jij.be

Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie?

Raamdecoratie is een middel om je huis gezellig aan te kleden. Maar hoe maak je je keuze uit het grote aanbod aan raamdecoratie? Welk soort raamdecoratie wil je? En uiteraard kies je ook voor een bepaalde kleur die in je interieur past. Maar houdt het hierbij op? Misschien ben je ook wel milieubewust en hou je hiermee rekening bij het kiezen van je raamdecoratie? Het kan perfect!

Hoe kies je je raamdecoratie?

Je raambekleding kiezen is altijd een spannend moment. De keuze is zo groot dat je soms wel wat hulp kunt gebruiken. Bij INHUIS Plaza vind je diverse types van raamdecoratie. Je doet er dan ook heel wat inspiratie op wanneer je voor je huis raambekleding wil kiezen. Bij INHUIS Plaza kun je onder meer kiezen uit lamellen, vouwgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen en shutters. Ze hebben elk hun eigen specifieke toepassingen. Niet alle types raamdecoratie zijn bijvoorbeeld geschikt voor een kiepraam of een draairaam. En hoe zit het met de ruimte die je boven of naast je raam hebt? Kun je de raamdecoratie laten doorlopen tot aan het plafond en over de hele breedte van de kamer of moet je de raambekleding op het raam monteren?

Ook de zon- en lichtinval spelen een belangrijke rol in het kiezen van je raamdecoratie. Wil je de zon volledig uit je woning kunnen weren of slechts gedeeltelijk? Wil je nog doorheen de gordijnen kunnen kijken wanneer ze dicht zijn of wil je geen inkijk van de buren? Het zijn allemaal zaken waarmee je rekening dient te houden. Bekijk goed de verschillende mogelijkheden vooraleer je je keuze maakt. Of vraag professioneel advies bij INHUIS Plaza. Waarschijnlijk krijg je tips en ideeën waar je zelf nog niet aan had gedacht. Weeg alle elementen goed af vooraleer je je keuze maakt. Tenslotte koop je maar eens om de zoveel tijd raamdecoratie.

Je raamdecoratie integreren in je woning

Raamdecoratie valt onmiddellijk op wanneer je binnenkomt in een woning. Ramen zijn nu eenmaal een zeer groot onderdeel van een huis. De juiste raambekleding kiezen is dan ook zeer belangrijk. Een goed gekozen raamdecoratie tilt je interieur naar een hoger niveau. Je hebt het type van raamdecoratie bij INHUIS Plaza gekozen? De kies je ook de kleur en de stijl van de raambekleding. Ga je voor een strakke moderne uitstraling of liever een rustieke of traditionele stijl? Aluminium jaloezieën bijvoorbeeld zorgen voor een hedendaagse look. Houten jaloezieën hebben een warme uitstraling. Kies voor kleuren die bij de rest van je interieur en ook bij je eigen stijl passen.

Bij INHUIS Plaza vind je talloze tinten. Je creëert mooie contrasten met bijvoorbeeld je muren, vloeren en plafond. Of je laat de kleuren van je raamdecoratie aansluiten bij je meubels: de stof van je zitbank of je eetkamerstoelen, het hout van je kasten of de kleuren van je verlichting of tapijten bijvoorbeeld. Kies je voor felle kleuren en contrasten of ga je voor ton sur ton? Het kan allemaal! Hoe meer je let op details, hoe beter je raambekleding bij je interieur zal passen en daarbij ook de juiste sfeer creëren.

Hieronder een aantal tips van stylist Fred van Leer.

 

Ecologische raamdecoratie? Ga ervoor!

In de wereld van de raamdecoratie zien we meer en meer ecologisch verantwoord gebruik van raambekleding. In een artikel over ecologisch interieurontwerp lees je dat hieraan steeds meer aandacht besteed wordt. Er worden zelfs wetenschappelijke studies aan gewijd. Het wordt een echte wetenschap op zich. Maar wat is precies ecologisch interieurontwerp? Wanneer we spreken over ecologisch verantwoorde producten, dan hebben we het zowel over de manier van productie en het materiaal van het product als over het gebruik van het product. Bij ecologisch interieurontwerp wordt er aandacht besteed aan hoe het product wordt vervaardigd.

Wat is de ecologische voetafdruk van dit product, wat was er nodig om dit product te maken en wat is de impact op het milieu? Een tweede element is: van welk materiaal is het gemaakt? Kies bijvoorbeeld voor ecologisch verantwoord materiaal: houten shutters of aluminium jaloezieën. Wist je dat je zelfs de voor de kleinste details ook ecologisch kan kiezen? Denk bijvoorbeeld aan een metalen bedieningsketting voor je rolgordijn ten opzichte van een kunststof ketting. Zoals hierboven is aangegeven, is ook het gebruik van je raambekleding een onderdeel van ecologisch interieurontwerp. Wil je in de winter de kou maximaal buitensluiten? Dan kies je bijvoorbeeld voor een dubbelzijdig plissé gordijn in plaats van een enkele laag stof. Dubbelzijdige gordijnen zijn meer isolerend.

Op deze manier doe je iets aan je verwarmingskosten. Anderzijds werken bijvoorbeeld shutters heel isolerend in de zomer. Ze weren namelijk niet alleen zonlicht, maar ook zonnewarmte. Hierdoor draait je airco veel minder, wat opnieuw een besparing op je energiekosten is. Je merkt het: INHUIS Plaza gaat niet alleen voor schoonheid en stijl, maar helpt je ook als je ecologisch verantwoord wil leven. Vraag aan INHUIS Plaza gerust hoe je met je raamdecoratie je ecologisch interieurontwerp kan verwezenlijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *