Het Juiste Bed via Emob

Het belang van het kiezen van de juiste maat bed

Bedden zijn er in verschillende vormen en maten. Hoewel jij een twijfelaar als bed gewend bent, neemt je partner daar geen genoegen mee. Hij of zij slaapt al jaren in een tweepersoonsbed. Een kleiner bed komt dan ook niet in jullie toekomstige slaapkamer te staan. Hoewel dat de keuze en wens van je partner is, is er nog een belangrijke reden. In deze blog bespreken we het belang van het kiezen van de juiste maat bed.

Zo kies je de bedmaat

Een bed bestaat uit lengte- en breedtematen. De meest voorkomende lengtemaat is 200 cm. Voor veel mensen is die lengte ook prima. Houd er echter wel rekening mee dat Nederlanders een van de langste mensen ter wereld zijn. Heb jij een Nederlandse partner? Dan moet je wellicht een bed met een lengtemaat van 210 of 220 cm overwegen. Uiteraard hangt dat af van de lengte van jouw partner.

De breedte hangt weer af van jullie slaappatroon. Beweegt een van jullie heel veel in zijn slaap? Dan zul je een bed moeten kiezen, waarin jullie beiden ruimte hebben. Dat iemand veel beweegt in zijn slaap kun je niet voorkomen, maar het is niet de bedoeling dat de ander daar wakker van wordt. Dat los je gedeeltelijk op door een breed bed aan te schaffen. Een bed van 200 x 200 cm is dan de juiste afmeting. Zo komen jullie beiden aan jullie nachtrust toe. 

Houd er wel rekening mee dat je nog genoeg ruimte moet hebben in de kamer. In de meest ideale situatie kun je om het bed heen lopen en passen er nog kasten in de kamer. Zoek je een bed voor bijvoorbeeld de logeerkamer? Dan volstaat een twijfelaar wellicht. Dit bed 140 x 200 cm is de ideale slaapplek voor logés, terwijl je nog genoeg ruimte in de kamer overhoudt. Daar kun je bijvoorbeeld nog een bureau plaatsen voor je thuiswerkplek of apparatuur voor je thuis gym. 

Het type bed

Als je er over uit bent welke maat je moet kiezen, sta je voor de volgende keuze. Je moet namelijk nog besluiten welk type bed je gaat kopen. Ga je voor een mooie boxspring of voor een opbergbed? Allereerst is het natuurlijk belangrijk wat je zelf mooi vind en wat er in jullie slaapkamer past. Vaak heb je een bepaald materiaal of bepaalde kleur in gedachten. 

Anderzijds speelt ruimte ook een grote rol. Huizen worden steeds kleiner gebouwd. Dat betekent dat de ruimte in huis ook steeds kleiner wordt. We hebben niet altijd de ruimte om een wand vol kasten in de kamer te zetten. Hoe meer kasten er in de kamer staan, hoe drukker het in je hoofd wordt. Die kasten zorgen dus niet voor de juiste nachtrust. Om dat probleem op te lossen kiezen mensen steeds meer voor opbergbedden. Dit zijn bedden met opbergruimte onder het matras. Dat kunnen lades zijn of de complete bodem van het bed. Dat laatste wordt een kofferbed genoemd. Je kunt het matras open maken als een koffer, waardoor er een complete opbergruimte ontstaat, die net zo groot is als je bed. Ideaal om kussens, dekbedovertrekken en hoeslakens in te bewaren. 

Het juiste bed

Het juiste bed is dus het bed, waarin jij en je partner genoeg ruimte hebben om in te slapen. Houd rekening met 20 cm extra naast jullie eigen lichamen. Bij twijfel pak je altijd een maat groter. Jullie nachtrust is zo belangrijk en daarom is het juiste bed kiezen dat ook. 

Jouw nachtrust wordt niet alleen bepaald door de grootte van het bed, maar ook door de ruimte in de kamer. Richt de slaapkamer dan ook verstandig in!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *