Refurbished Elektronica

De opmars van refurbished elektronica

De populariteit van refurbished elektronica is te merken aan de toenemende refurbished webshops. Refurbished is de afgelopen jaren sneller gestegen en dat heeft ook te maken met de oplettendheid van de consument. Lees snel verder!

Wat is refurbished elektronica

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd en is een bekende term in de IT-wereld. De producten zijn vaak afkomstig uit het bedrijfsleven of restvoorraden. Denk hierbij aan smartphones, tablets en laptops. Deze producten zijn in goede staat en verdienen een tweede leven. Door gebruik te maken van gereviseerde producten verleng je de levensduur van deze producten. De producten worden grondig gecontroleerd voordat ze weer opnieuw worden aangeboden. Tijdens de check wordt er gekeken naar diverse onderdelen. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen gerepareerd of vervangen. Er wordt onder andere gekeken naar de batterij, de behuizing en het moederbord. Kwaliteit en garantie staat voorop bij refurbished producten. Bij bepaalde refurbished aanbieders krijg je garantie op je aankoop waardoor je altijd verzekerd bent van een goed werkend product. 

Minder CO2- uitstoot

Bij het produceren van elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Kies je voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe iPhone in de winkel, dan zorg je voor minder CO2-uitstoot. Dit betekent minder vervuiling in het milieu en een groenere toekomst voor ons allemaal. Het verminderen van CO2 -uitstoot is van cruciaal belang om de extreme gevolgen van klimaatverandering te beperken. Schaf je een refurbished iPhone aan, dan kies je automatisch voor een duurzaam alternatief.

Waarom is een iPhone zo duur

De kwaliteit en vakmanschap die komt kijken bij een iPhone is ingewikkelder dan gedacht. Apple staat bekend om haar hoogwaardige bouwkwaliteit en materialen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van aluminium, roestvrij staal, glas en gerecycled materiaal. Ook wordt er gebruik gemaakt van Ceramic Shield, dit is een speciaal hard glas die vier keer zo sterk is dan normaal glas. De iPhone 13 is voorzien van dit materiaal. Apple investeert enorm veel tijd in onderzoek en ontwikkeling, om innovatieve functies en technologieën te ontwikkelen in hun apparaten. Het ontwerpen van aangepaste chips is daar onderdeel van. Daarnaast staat Apple bekend om haar gebruiksvriendelijke iOS besturingssysteem, waardoor je een breed scala aan gebruikers hebt. Het sterke merkimago van Apple helpt hier ook een handje mee. Dit maakt het natuurlijk allemaal relatief duur in vergelijking met andere smartphones op de markt. Kies je voor een refurbished iPhone, dan kun je tientallen tot honderden euro’s besparen en dit maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk voor de consument. 

Online refurbished elektronica kopen

Bij een officiële refurbished staat duurzaamheid centraal en vaak kun je profiteren van vele voordelen. Bij Refurbished.be krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop en kun je profiteren van gratis verzending. Daarnaast kun je altijd terecht bij de klantenservice voor al je vragen. Refurbished.be biedt een breed assortiment in elektronische producten. Denk hierbij aan iPhones, MacBooks en robotstofzuigers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *